16 Σεπ 2016

'Εφοδος στα γραφεία της Σταυρούλας, συζύγου Ιωάννη Στουρνάρα του καταφερτζή

Έφοδο πραγματοποίησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς στα γραφεία της Σταυρούλας, συζύγου του ( κατοχικού) διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εκλμπρότατου κυρίου Ιωάννη Στουρνάρα. Οι εισαγγελείς συλλέγουν στοιχεία για διαφθορά σε σχέση με παλαιότερα προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε αναλάβει εταιρεία της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του Ιωάννη.Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαίωσαν ότι η έρευνα των εισαγγελέων βρίσκεται σε εξέλιξη και τόνισαν ότι ο κ. Στουρνάρας και η σύζυγός του κυρία Λίνα Νικολοπούλου δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού επί σειρά ετώ η
σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος διατηρεί εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε δεκάδες πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.Υποθέτουμε ότι, η κυρία Λίνα είναι πολύ καλή στη δουλειά της γι' αυτό και την εκλιπαρούν δεκάδες φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες. Το γεγονός ότι, ο σύζυγός της Ιωάννης ο καταφερτζής, είναι διοκητής της ( κατοχικής) Τράπεζας της Ελλάδος είναι προφανώς εντελώς συμπτωματικό.


Η κυρία Λίνα Στουρνάρα-Νικολοπούλου έχει εταιρεία επικοινωνίας που εξειδικεύεται σε θέματα υγείας και με΄σω αυτής της εξειδίκευσής της είναι χωμένη μέχρι το κόκκαλο στα διαφημιστικά κονδύλια του αμαρτωλού ΚΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Στουρνάρα ζήτησε τα ονόματα των υπαλλήλων της Οικονομικής Αστυνομίας που μπήκαν στα γραφεία της, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να της τα δώσουν.Πήραν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που αφορούν στη δεύτερη προκαταρκτική εξέταση που γίνεται σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
 
Η έφοδος έγινε με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, μιας εξαίρετης και αδιάφθορης δικαστικής λειτουργού που ομολογουμένως τιμά το δύσκολο ρόλο της. 

Η δεύτερη δικαστική έρευνα που διενεργείται αφορά και πάλι τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τον περασμένο Απρίλιο η εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ  για κακουργηματική απιστία μετά την έρευνα που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα έτη 2011 2013.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η Τράπεζα της Ελλάδας να ολοκληρώσει το πόρισμα για λογαριασμό του SSM που σχετίζεται με τις κεφαλαιακές ανάγκες και τη διαχείριση του προβληματικού δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας Αττικής.
 
Πηγή της Τραπέζης της Ελλάδος επισημαίνει ότι σήμερα αναμένεται η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα απορρίπτει τις κυβερνητικές επιλογές για το ηγετικό δίδυμο Ρουμελιώτη-Σαπουτζόγλου στην Attica Bank.Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει μια αυξομειούμενης έντασης κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Μετά από μια ήσυχη έως και φιλική περίοδο, οι σχέσεις της κυβέρνησης της ΠΦΑ με τον κεντρικό ( κατοχικό) τραπεζίτη από το καλοκαίρι βρίσκονται σε κακό σημείο. Στα μέσα Ιουλίου ο Γιάννης Στουρνάρας διέψευσε τον πρωθυπουργό όταν υποστήριξε ότι ο διοικητής της ΤτΕ του είχε εισηγηθεί από τον Φεβρουάριο του 2015 να μπουν φραγμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).
 
Ακολούθησε η σύγκρουση με τον Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος από το βήμα της Βουλής είπε ότι ο Ιωάννης του ζήτησε να πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ τον Μάιο του 2015 με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.
 
Η ΤτΕ απάντησε ότι ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο κι ότι ο λογαριασμός με τον οποίο τελικά πληρώθηκε το ΔΝΤ ήταν του δημοσίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση όφειλε να γνωρίζει ότι υπάρχει τέτοιος λογαριασμός.Τώρα φαίνεται πως η κόντρα αυτή κορυφώνεται. Και αναμένεται να δούμε αν ο άνθρωπος των ΘεσμώνΙωάννης, πληρώσει ως οφείλει το μάρμαρο



Δεν υπάρχουν σχόλια: