16 Σεπ 2016

Η ΠΦΑ και τα κόμματα της Βουλής πιόνια στα συμφέροντα της Ουάσιγκτον

Είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας. Χωρίς ερπυστριοφόρα, Γκεστάπο και φανερη βία, έχει επιβληθεί ένα ανελέητο κατοχικό καθεστώς που υφαρπάζει τον πλούτο της χώρας και φτωχοποιεί τους πολίτες της. Και όλα αυτά, με πρωτομάστορα μια δήθεν "αριστερή" κυβέρνηση που είχε δεσμευτεί πως θα σκίσει τα μνημόνια! Αναρωτιέται κανείς γιατί και πως μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά.Εκτός από τη λατρεία των κυβερνώντων για την καρέκλα, πως είναι δυνατόν οι καρεκλοθήρες κυβερνώντες να μη βλέπουν την καταστροφή που επιβάλλει στη χώρα η παραμονή μας στην ευρωφυλακή. Και μάλιστα όταν το Βερολίνο που είναι και ο κλειδοκράτοράς της, μας ανοίγει την πόρτα εξόδου και μας προικίζει με 50 δις ευρώ και περαιτέρω στήριξη.  Πως και γιατί δεν αποδεχόμαστε αυτή την εξαιρετικά συμφέρουσα πρόταση, ιδιαίτερα σε μια εποχή που λόγω της κατακόρυφης πτώσης των τιμών του πετρελαίου, το ισοζύγειο πληρωμών της Ελληνικής οικονομίας είναι θετικό ή τουλάχιστον ισοκελισμένο.Και κατά συνέπεια, δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για όποιες ελλείψεις εισαγόμενων αγαθών. 

Πως και γιατί παραμένουμε εγλωβισμένοι σε μια οικονομική στενωπό από την οποία δεν υπάρχει καμιά απολύτως ελπίδα ανάκαμψης. Η κατρακύλα της οικονομικής κατάρευσης,δεν  μπορεί φυσικά να σταματήσει με μέτρα λιτότητας που επιταγχύνουν ακόμα περισότερο την κατρακύλα. Η ύφεση δεν καταπολεμιέται με πολιτικές ύφεσης.Αυτό δε χρειάζεται να είναι κανείς οικονολόγος για να το καταλάβει.  Τι συμβαίνει λοιπόν; Η απάντηση είναι πολύ δυσάρεστη. 

Απλούστατα, ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου με εξαίρεση το ΚΚΕ, έχουν  μεταβληθεί σε πιόνια της Ουάσιγκτον, η οποία είναι εκείνη που με τη συνηγορία της Γαλλίας, μας κρατά μέσα στην καταστροφική ευρωζώνη, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Το Αμερικανοκρατούμενο ΔΝΤ, πιέζει τη Γερμανία για ελάφρυνση του χρέους χωρίς να συμμετάσχει το ίδιο,,καθώς και στη χαλάρωση της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής που επιβάλλει το Βερολίνο για να ανατραπούν οι αυστηροί κανόνες της ευρωζώνης και να αδυνατίσει το ευρώ. 

Φτάσαμε στο σημείο όπου το ΔΝΤ,το Πρυτανείο του νεοφιλελευθερισμού, εγκαλεί το Βερολίνο από τα αριστερά! Προφανώς τίποτα το αριστερό ή δεξιό δεν υπάρχει σε όλα αυτά. Οι ΗΠΑ ακολουθούν  αυτήν την πολιτική όχι γιατί θέλουν να τιμωρήσουν την Ελλάδα για κάποιους ιδεοληπτικούς λόγους, αλλά γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντά της. Στο επίκεντρο αυτής της προβληματικής βρίσκεται ο πόλεμος νομισμάτων ανάμεσα στο δολάριο και στο ευρώ. Μέσα στο δυτικό στρατόπεδο, συντελείται μαι μάχη συμφερόντων ανάμεσα στα παγκόσμια θηρία, την Ουάσιγκτον και το Βερολίνο που χρησιμοποιούν ως εργαλείο επιβολής τις τράπεζες, το χρηματιστηριακό κεφάλαιο και το νόμισμα. 

Οι μικρές χώρες που επιβιώνουν από τον πόλεμο αυτό, είναι εκείνες που κατορθώνουν να κρατήσουν αποστάσεις από τα θηρία και να ελιχθούν έξυπνα ανάμεσα στο άγριο ποδοβολητό τους. Δυστυχώς η δική μας χώρα μας δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή, δόξα να έχει η ΠΦΑ  αλλά και η νεο-δεξιά όπως και  οι άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις που ομνύουν στο γελοίο όσο και αυτοκαταστροφικού δόγμα του «πάση θυσία στο ευρώ».Μέσα στην παραζάλη του πολέμου νομισμάτων ανάμεσα στο δολάριο και το ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη χειρότερη επιλογή για τη χώρα μας, υπακούοντας στις βουλές και τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον και οδηγώντας έτσι τη χώρα στην καταστροφή.Για να κρατήσουν τις καρέκλες οι ΣΥΡΙΖΑίοι ακουμπάνε στην ισχυρή Ουάσιγκτον και καταστρέφουν τη χώρα επιβάλλοντας φονικές μνημονιακές ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: