28 Σεπ 2016

Βρέθηκε ο πιο χαζός Έλληνας υπουργός


 

Μάνος Βουλαρινός
Είναι πλέον οριστικό. Υπάρχει ένας υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξιου του Ευρυμαθούς που με ευκολία μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πιο χαζός υπουργός της εν λόγω κυβέρνησης και ίσως και ο πιο χαζός υπουργός όλων των
κυβερνήσεων από ιδρύσεως ελληνικού κράτους. Προκειμένου να τον προστατέψω, δεν θα αποκαλύψω το όνομά του. Το μόνο που θα πω είναι πως ΔΕΝ πρόκειται για τον υφυπουργό Εξωτερικών, τον Δημήτρη τον Μάρδα, που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι και το πληκτρολόγιό του προκειμένου να προσελκύσει ξένους επενδυτές. Τρανό παράδειγμα της φιλότιμης προσπάθειάς του, ο διάλογος που είχε με ένα συμπολίτη μας στο face το book.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Δημήτρης ο Μάρδας βρίσκεται στην πατρίδα του Μπόρατ, το Καζακστάν. Εκεί, κάποιοι τυχεροί κάτοικοι της Αστάνα, τον απόλαυσαν σε μια ομιλία με θέμα «Πελματολαγνία και Τρίτη ηλικία» ή κάτι τέτοιο. Μια ομιλία για την οποία ο καλός υφυπουργός ενημέρωσε και τους φίλους του στο face το book.   
Κάτω από τη σημαντική αυτή αναρτηση και πιθανώς εμπνεόμενος από αυτήν, ένας συμπολίτης μας έγραψε τα παρακάτω.
Οι πιο προσεκτικοί από τους αναγνώστες πιθανόν να έχετε προσέξει τη διαφορά ανάμεσα στο ονοματεπώνυμο «Κυριάκος Αθανασιάδης» και «Mohsen Abdullah». Είναι αλήθεια πως πρόκειται για μια πολύ μικρή λεπτομέρεια η οποία –ευτυχώς– δεν εμπόδισε τον Δημήτρη τον Μάρδα να απαντήσει (στα ελληνικά) προκειμένου να βοηθήσει τον υποψήφιο επενδυτή και μέσω αυτού την πατρίδα μας.
Η σημαντική αυτή επενδυτική προσπάθεια –κάποιοι το λένε πολύ χοντρό δούλεμα– γίνεται αντιληπτή από έναν άλλο συμπολίτη μας, ο οποίος μοιάζει να γνωρίζει το περιεχόμενο του μηνύματος που έστειλε ο Δημήτρης ο Μάρδας στο messager (ό,τι κι αν είναι αυτό) του υποψήφιου επενδυτή.   
Ο κύριος αυτός όμως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο και η απάντηση του Δημήτρη του Μάρδα είναι άμεση και αποστομωτική. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως ο υφυπουργός ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι τον δουλεύουν (και μάλιστα ολοφάνερα) αλλά, αν αυτό συμβαίνει, είναι γιατί η καλή, αριστερή του καρδιά δεν αφήνει το νου του να πάει στο κακό. Και στο κάτω-κάτω «τι το παραξενο» να απαντάει ο υφυπουργός στον Αθανσιάδη Abdullah?
Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η αδυναμία του Δημήτρη του Μάρδα να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, που συνεχίζει με την ορμή που μόνο ένας σοσιαλιστής που γνωρίζει «τι γίνεται παντού διεθνώς σε τέτοιες περιπτώσεις» μπορεί να έχει.   
Ο Δημήτρης ο Μάρδας είναι υφυπουργός της κυβέρνησης και καθηγητής Οικονομικών στο ΑριστοΤΕΛΕΙΟ Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και μπράβο του.
Υ.Γ. Ο εγκέφαλος του κυρίου Μάρδα δεν είναι ζωτικό όργανο, αλλά είναι απαραίτητος για μερικές δευτερεύουσες λειτουργίες όπως η διδασκαλία των Οικονομικών στους φοιτητές του. Αν κάποιος τον βρει, παρακαλείται να επικοινωνήσει με την A.V. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: