29 Σεπ 2016

Μίκης Θεοδωράκης : Πρέπει να ξεφύγουμε από τα δόντια τους μια για πάντα

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ασυμβίβαστος πατριώτης αριστερός, με τη μεγαλοσύνη της σοφίας, του ανεξάρτητου πνεύματος και της ωριμότητας από μια ζωή γεμάτη αγώνες, κάνει σπουδαίες παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια. Συνεχώς μας παροτρύνει να μη συμβιβαστούμε με την  τραγωδία που ζούμε,να αντισταθούμε στους ξενόφερτους πάτρονες και να στηρίξουμε την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. 


Και ενώ ο Μίκης είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη εν ζωή προσωπικότητα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού,αυτές οι παρεμβάσεις του πνίγονται από το ολοένα και περισσότερο ελεγχόμενα και υστερικά ποδηγετούμενα κατοχικά ΜΜΕ. Για τον άλλο Θεοδωράκη, τον Σταύρο του Ποταμιού, το απόλυτο αυτό οργανέτο του καθεστώτος, τα κεντρικά ΜΜΕ χύνουν ποταμούς προβολής. Και φτάσαμε στο σημείο, το απίθανο αυτό ποταμίσιο τίποτα, μαζί με τον γραφικό Λεβέντη να στρογγυλοκάθωνται στη Βουλή ως υποστηλόματα του κατοχικού καθεστώτος, μέχρι να αντικατασταθούν ως αναλώσιμοι απο άλλους. 
Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι,τα κεντρικά ΜΜΕ εκτελούν διατεταγμένη αποστολή ελέγχοντας το συνειδητό των μαζών και μέσω αυτών επιβάλλουν τη Βερολινέζικη κατοχή της χώρας. Όσο απλή και αποτελεσματική είναι αυτή η συνταγή κατοχής, το ίδιο απλό είναι και ένα βασικό μέσο αντίστασης. Κλείστε την τηλεόραση ειδικότερα των κεντρικών ΜΜΕ, όταν πρόκειτα για πολιτικές εκπομπές, ειδήσεις και κάθε τύπου πολιτικές και οικονομικές συζητήσεις και σχολιασμούς. 
Αν διαβάζετε εφημερίδες, να είστε επιφυλακτικοί για πολιτικές, οικονομικές ειδήσεις και σχόλια. Ενημερωθείτε απο ιστοσελίδες μικρών φορέων που δείχνουν κάποια ανεξαρτησία σκέψης. Πιο κάτω,μεταφέρουμε την τελευταία παρέμβαση του μεγάλου Μίκη,με την παρότρυνση προς όλους και όλες να τη διαδόσουν, όπως και όλες τις παρεμβάσεις του ζωντανού αυτού θρύλου. 
"Ακόμα και ο πιο δύσπιστος Έλληνας σήμερα έχει καταλάβει ότι οι πιστωτές μας δεν θέλουν να μας αφήσουν από τις δαγκάνες τους και γι’ αυτό το λόγο η Τρόικα θέτει όλο και πιο σκληρούς όρους. Γιατί η Ελλάδα είναι γι’ αυτούς «λαβράκι» και θέλουν να μας «τηγανίζουν» στον αιώνα τον άπαντα.
Πρέπει να ξεφύγουμε από τα δόντια τους μια για πάντα, αν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε ελεύθεροι Έλληνες. Και οι λύσεις είναι δύο:Πρώτον: Ουδετερότητα.Δεύτερον: Σύναψη στενών οικονομικών σχέσεων με Κίνα-Ρωσία (ή και με την Ευρώπη αν καταφέρει να απαλλαγεί τελείως από την Τρόικα). 
Με τον όρο ότι θα βοηθήσουν αφ’ ενός να ξοφλήσουμε άμεσα και οριστικά το εθνικό μας χρέος και αφ’ ετέρου να αξιοποιήσουμε τον εθνικό μας πλούτο με συμβάσεις κοινοπραξιών, σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούμε να συνεκμεταλλευθούμε τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, εδάφους, υπεδάφους, υποθαλάσσιες και κυρίως βεβαίως τον αμύθητο πλούτο των υδρογονανθράκων της ελληνικής ΑΟΖ, που σύμφωνα με τις μελέτες επιστημόνων, σε βάθος χρόνου, ανέρχεται σε πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ.
Η σύναψη τέτοιων συμβάσεων κοινοπραξιών είναι εντελώς νόμιμη σύμφωνα με όλες τις διεθνείς μας συμβάσεις, το δε αναμενόμενο όφελος (ακόμα και το άμεσο, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα μελέτη της Deutsche Bank) είναι τόσο μεγάλο, ώστε να μπορεί να θεωρηθεί βέβαιη η συμφωνία με τις δυνάμεις αυτές (Κίνα, Ρωσία, Ευρώπη χωρίς Τρόικα), για να απαλλαγούμε άμεσα από όλες τις δεσμεύσεις μας με τους ακόρεστους πιστωτές μας.
Προσωπικά έχω ταχθεί εδώ και πολύ καιρό υπέρ της πρώτης λύσης. Όμως είτε έτσι είτε αλλιώς, το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Θα πρέπει άμεσα να γίνει κάτι για την οριστική απαλλαγή μας από τις καταδυναστευτικές δεσμεύσεις μας με τους πιστωτές μας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: