19 Σεπ 2016

Ο "άρχοντας του φωτός" Αρτέμης Σώρας μπορεί να είναι χρήσιμος στις κατοχικές δυνάμεις που εξουσιάζουν τη χώρα

Το φαινόμενο Αρτέμης Σώρας είναι προϊόν αδιέξοδου και απελπισίας σε συνδυασμό με την αποπληροφόριση, χειραγώγησης, ψεκασμού της κοινής γνώμης από τα συστημικά ΜΜΕ που βρίσκει εύφορο έδαφος σε μια εποχή κατάρρευσης των πάντων, όπου όλες οι αξίες και σταθερές μιας κοινωνίας καταρρέουν. Πατώντας στα ερείπια που άφησε πίσω της η μνημονιακή λαίλαπα και στην ανάγκη των Ελλήνων πολιτών να βγουν από την οικονομική καταστροφή αλλά και τα αδιέξοδα που προσφέρουν τα ΜΜΕ, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως και διάφορα κομματίδια τύπου Ποτάμη, Λεβέντης και ΣΙΑ, ο
Πατρινός Αρτέμης Σώρρας κατόρθωσε τα τελευταία πέντε χρόνια να κερδίσει δημοσιότητα, αυτοπροβαλλόμενος σαν «εθνοσωτήρας». Ισχυρίστηκε ότι έχει εντοπίσει δισεκατομμύρια ή ακόμα και τρισεκατομμύρια δολάρια, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα του χρέους, και απέκτησε σταδιακά ένα ευρύ δίκτυο υποστηρικτών. Το αξιοπερίεργο είναι ότι, μολονότι οι βασικοί ισχυρισμοί του για την προέλευση των αμύθητων ποσών που επικαλείται έχουν διαψευστεί, η Δικαιοσύνη παρακολουθεί (;) αμέτοχη και κανείς εισαγγελέας δεν έχει παρέμβει για να εξακριβωθεί αν τελικώς υπάρχει δόση αλήθειας σε όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει.

Ολα ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2011, όταν ο κ. Σώρρας έκανε την παρθενική εμφάνισή του στα μέσα ενημέρωσης, δηλώνοντας ότι διέθετε μετοχές μιας ξεχασμένης τράπεζας, της Τράπεζας της Ανατολής, με τις οποίες μπορούσε να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος της χώρας μας και να περισσέψουν κιόλας χρήματα! Ο ίδιος υποστήριξε ότι καθεμιά από τις μετοχές αυτές είχε τρέχουσα αξία που έφθανε στο δυσθεώρητο ποσό των 675 δισ. δολαρίων και συνέστησε στις ΗΠΑ την οργάνωση «Τέλος στο Εθνικό Χρέος» (END - End National Debt), ώστε να σώσει την Ελλάδα και την Κύπρο. Η ιστορία της Τράπεζας της Ανατολής ακουγόταν εξαρχής πολύ καλή για να 'ναι αληθινή και δεν άργησε να αποδειχθεί ότι η αξία των μετοχών που είχε ξετρυπώσει ο Αρτέμης Σώρρας μόνο συναισθηματική και συλλεκτική μπορούσε να είναι.

Η σύμβαση
Η Τράπεζα της Ανατολής είχε ιδρυθεί το 1904 και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή έχασε το 1/3 του ενεργητικού της, με αποτέλεσμα να απορροφηθεί το 1932 από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), με σύμβαση ειδικής εκκαθάρισης. Απαντώντας στους ισχυρισμούς Σώρρα, η ΕΤΕ εξήγησε ότι, πέρα από τις 200 δραχμές ανά μετοχή που είχαν καταβληθεί στους μετόχους της Τράπεζας της Ανατολής τότε, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον, ενώ, όταν ολοκληρώθηκε η ειδική εκκαθάριση τον Δεκέμβριο του 1936, προέκυψε υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της ΕΤΕ. Ανθρακες ο θησαυρός, λοιπόν!

Ωστόσο, ο Αρτέμης Σώρρας δεν πτοήθηκε και επανήλθε στο προσκήνιο περίπου έναν χρόνο αργότερα, με «εθνοσωτήριο» σχέδιο νούμερο 2. Αυτή τη φορά εμφανίστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων, τα οποία θα δώριζε στο Ελληνικό Δημόσιο για να ξεχρεώσει. Σύμφωνα με το αφήγημα συνεργατών του, τα ομόλογα αυτά ήταν το αντάλλαγμα που έδωσε στον κ. Σώρρα το αμερικανικό κράτος επειδή ο πολυμήχανος Ελληνας παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα μιας «πολύ υψηλής τεχνολογίας» μετατροπής στερεών σε καύσιμα.
Στον Καναδά
Σύμφωνα με μια παραλλαγή που παρουσιάστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 σε συνέντευξη Τύπου, τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου βρίσκονταν στα χέρια της ομάδας Σώρρα από το 1984 και ο κ. Σώρρας είχε καταθέσει τα χρήματα σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά, ώστε να καλυφθούν το ελληνικό και το κυπριακό δημόσιο χρέος.

Και αυτή η εντυπωσιακή ιστορία είχε άδοξο τέλος. Οι καναδικές τράπεζες διέψευσαν τον Οκτώβριο ότι υπάρχουν 600 δισ. δολάρια σε λογαριασμούς τους στο όνομα του Σώρρα ή της οργάνωσής του. Τον Απρίλιο του 2013, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών και της Τραπέζης της Ελλάδος, απάντησε ότι τα επίμαχα χρεόγραφα δεν είναι έγκυρα, «αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών». Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι τα πλαστά χρεόγραφα είχε τυπώσει και διακινούσε ο Αμερικανός Στίβεν Λούις Γουόσνι, πρώην δικηγόρος που είχε διαγραφεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο της πολιτείας της Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, η απλή κατοχή των πλαστών αυτών ομολόγων δεν διώκεται, αλλά, αν ανταλλαγούν με άλλα, έγκυρα ομόλογα ή μετρητά, τότε οι Αμερικανοί θα δώσουν εντολή σύλληψης του κατόχου-πωλητή τους.
Το νέο παραμύθι με την περιουσία των 115,5 τρισ. των αυτοχθόνων Ελλήνων
Ολα αυτά κάθε άλλο παρά σήμαναν το τέλος της δημόσιας παρουσίας του κ. Σώρρα. Αντιθέτως, ανασυντάχθηκε, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δημιούργησε την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις», άνοιξε γραφεία σε πολλές γωνιές της χώρας και πολλοί θεωρούν ότι θα διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

Ποιο είναι το νέο αφήγημά του; Πλέον, οι Ελληνες δεν έχουν να προσβλέπουν μόνο σε 600 δισ. δολάρια, αλλά στο αστρονομικό ποσό των 115,5 τρισ. δολαρίων! «Η περιουσία του έθνους των αυτοχθόνων Ελλήνων ιθαγενών, που είναι κατατεθειμένη σε 10 τράπεζες στην Ελλάδα και που μας κρύβουν», όπως αναφέρεται στα φυλλάδια της «Ελλήνων Συνελεύσεως», ανέρχεται συνολικά στο ποσό αυτό και υποτίθεται πως προέρχεται από ένα παγκόσμιο καταπίστευμα που δημιουργήθηκε όταν υπογράφηκε η Συνθήκη του Μπρέτον - Γουντς, με την οποία καθιερώθηκε το σύστημα των σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών. Με την πάροδο των χρόνων, το εν λόγω καταπίστευμα επενδύθηκε και αυξήθηκε τόσο, που... ξεπέρασε το παγκόσμιο ΑΕΠ!

Δυστυχώς για τον κ. Σώρρα, και πάλι υπάρχει μια μικρή «λεπτομέρεια» που τινάζει στον αέρα τους ισχυρισμούς του: το έγγραφο που υποτίθεται ότι αποδεικνύει την ύπαρξη του παραπάνω ποσού δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα φωτοτυπημένο κείμενο 112 σελίδων στα αγγλικά, με οφθαλμοφανή γλωσσικά ολισθήματα, το οποίο επικαλείται στην αρχή του έναν μυθολογικό ήρωα των Φιλιππίνων και στο τέλος φέρει εξοφθάλμως πλαστές υπογραφές διάφορων αξιωματούχων. Μεταξύ των υπογραφόντων υποτίθεται ότι είναι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, που όλως περιέργως εμφανίζονται να υπογράφουν με λατινικά στοιχεία και με υπογραφές που δεν χρειάζονται γνώσεις γραφολογίας για να φανεί ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις αυθεντικές.
Η... κατήχηση στα 250 παραρτήματα (της ΜΚΟ) και η αφοσίωση των μελών με τον «όρκο του πολεμιστή»
Εύφορο έδαφος φαίνεται ότι έχουν βρει οι ιδέες (ή τα σενάρια) του Αρτέμη Σώρρα στην Ελλάδα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και εν τέλει της απογοήτευσης από τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις, καθώς δεν είναι λίγοι οι απελπισμένοι που καθημερινά επικοινωνούν με τα κατά τόπους γραφεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης -με το τουλάχιστον πομπώδες όνομα- «Ελλήνων Συνέλευσις», που στο μέλλον αποβλέπει όχι απλώς στη Βουλή, αλλά σε... ευρεία εκλογική νίκη! 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.alfeiospotamos.gr, στην οποία φιλοξενούνται οι θέσεις, τα νέα και τα καλέσματα για εκδηλώσεις της οργάνωσης, σε ολόκληρη την επικράτεια λειτουργούν 188 γραφεία, ενώ, σύμφωνα με όσα λέει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο υπεύθυνος του γραφείου της Δάφνης Δημήτριος Βασιλειάδης, τα τοπικά παραρτήματα της «Ελλήνων Συνελεύσεως» έχουν ήδη φτάσει περί τα 250! Μάλιστα, Ελλήνων συνελεύσεις πραγματοποιούνται τώρα και στο εξωτερικό, σε πόλεις με έντονη παρουσία ομογενών, όπως η Μελβούρνη και η Στουτγάρδη.
Από τον Εβρο ως την Κρήτη και από τη Ρόδο ως την Κέρκυρα, ο Αρτέμης Σώρρας, παρά τα αντιφατικά στοιχεία που κατά καιρούς έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόσταση των επιχειρημάτων του, έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών. Πολλοί περνούν τις πόρτες των γραφείων του για «μια απλή ενημέρωση» -που, βέβαια, θυμίζει περισσότερο κατήχηση, διάρκειας δύο ωρών το λιγότερο-, ενώ άλλοι την περνούν αποφασισμένοι να ταχθούν στο πλευρό του, έχοντας προηγουμένως φροντίσει να ενημερωθούν κατά μόνας από αμφιλεγόμενης εγκυρότητας διαδικτυακούς τόπους για τους στόχους και τους σκοπούς της ΜΚΟ. 
Οσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, καθώς και όσοι πειστούν από την παράθεση των αποδεικτικών στοιχείων που διατείνονται ότι έχουν στα χέρια τους οι υποστηρικτές του κ. Σώρρα, γίνονται τελικά μέλη της «Ελλήνων Συνελεύσεως» και στη συνέχεια δίνουν τον... «όρκο του πολεμιστή»!
Αφού λοιπόν δηλώσουν, μεταξύ άλλων, αφοσίωση «εις τον λόγον της ενότητας του πανάγαθου άρχοντος φωτός, με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις της ζεύξης του κράτιστου νου» και ορκιστούν «στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών, όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ», όσοι το επιθυμούν προχωρούν και στην υπογραφή μιας εξώδικης δήλωσης - εντολής - εξουσιοδότησης! Υπογράφοντας ότι κινούνται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, «νομίμως εκπροσωπούμενου από τον υπουργό Οικονομικών», αλλά και κατά του προϊσταμένου της εκάστοτε ΔΟΥ στα μητρώα της οποίας είναι εγγεγραμμένοι! 
Οπως διαβάζουμε στην πρώτη από τις συνολικά 12 σελίδες του τυποποιημένου εξωδίκου, αυτό κατατίθεται «αναφορικά με κάθε οφειλή μου, από την υπηρεσία σας και από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς δανειστές του Ελληνικού Δημοσίου, όπως αυτή κατά κεφαλήν μού αναλογεί, από οιαδήποτε αιτία και αν βεβαιώθηκε ή πρόκειται να βεβαιωθεί εις βάρος μου, γεγνημένη ή μη».
Προς τι, όμως, ο «πολεμικός» όρκος (στην τελευταία στροφή του οποίου, μάλιστα, οι ορκισθέντες διατείνονται ότι «αν παραβώ τον όρκο μου, όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη») και η συλλογική κατάθεση εξωδίκων; Οπως εξηγεί ο κ. Βασιλειάδης, «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω ενός πολέμου. Ενός οικονομικού πολέμου. Καθήκον κάθε Ελληνα είναι, αφενός, να ταχθεί στο πλευρό των Συνελλήνων του και, αφετέρου, να στραφεί κατά όσων τον καταδυναστεύουν και καθημερινά διαπράττουν εγκλήματα κατά του ίδιου και κατά των μελών της οικογένειας και του έθνους του. Εμείς πολεμάμε με όπλο τη γνώση και με αυτήν προσπαθούμε να οπλίσουμε και όσους Συνέλληνες στρέφονται σε εμάς».
Παραδόξως, η ρητορική αυτή φαίνεται ότι βρίσκει ευήκοα ώτα, ενώ δεν είναι λίγοι και οι οφειλέτες που, σε μια ύστατη προσπάθεια να απαλλαγούν από τα χρέη τους, στρέφουν τις ελπίδες τους στον κ. Σώρρα και στους συν αυτώ. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, πάντως, η κατάθεση της εν λόγω εξώδικης δήλωσης, στην οποία παρατίθενται αναλυτικά τα δικαιώματα των πολιτών που «απορρέουν από την κατάθεση των 600.000.000.000 δολαρίων Αμερικής», καθώς και «από τον κληρονομικό πλούτο του έθνους μας» (υπολογίζεται σε 115,5 τρισ. δολάρια), είναι ικανή να προφυλάξει όσους την καταθέσουν από τις οφειλές τους!
Η απαίτηση να σβήσουν (!) όλες οι φορολογικές οφειλές!
Οπως διαβάζουμε στην εξώδικη δήλωση, «ως αυτόχθων ιθαγενής του ελληνικού κυριάρχου έθνους, διά της παρούσης εξωδίκου δηλώσεως - εντολής - εξουσιοδοτήσεώς μου, η οποία επέχει και θέση μονομερούς απευθυντέας δηλώσεως κατά νόμον: εις ολοσχερήν εξόφλησιν προς απόσβεσιν των βεβαιωμένων εις βάρος μου φορολογικών οφειλών καθώς και του χρέους (εσωτερικού και εξωτερικού) του Ελληνικού Δημοσίου, όπως αυτό δημοσιοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών και επικυρώνεται από την ΤτΕ (υπό μορφή δανείων, ομολόγων, γραμματίων, βραχυπρόθεσμων τίτλων, εγγυήσεων κτλ.), που κατά κεφαλήν αναλογικά επιβαρύνει εμένα, και όσων χρεώσεων ήθελε στο μέλλον βαρύνουν εμένα προσωπικά διά του ΑΦΜ μου».

Μάλιστα, στο τέλος του εξωδίκου, και προκειμένου οι υπογράφοντες να είναι... καλυμμένοι, αναφέρεται ότι «σας δηλώνω δε ότι, αν εντός προθεσμίας πέντε ημερών από της κοινοποιήσεως της παρούσης μου δεν εκτελέσετε την εντολή μου και δεν εισπράξετε κατά τον ανωτέρω τρόπο τις βεβαιωμένες οφειλές μου και παρερχομένης απράχτου της προθεσμίας αυτής, τεκμαίρεται αμαχητώς ότι σας έχω πλήρως και ολοσχερώς εξοφλήσει, διατηρώντας συγχρόνως το δικαίωμά μου να στραφώ προς το υπουργείο Οικονομικών και άπαντα άλλον αρμόδιο υπεύθυνο, συμπεριλαμβανομένων και των αρμοδίων υπαλλήλων, καθώς και προϊσταμένων και διευθυντών κάθε αρμοδίας υπηρεσίας για παράβαση καθήκοντος, καθώς και για κάθε παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του ισχύοντος Συντάγματος».
Η απήχηση που έχει ο ιός Αρτέμης Σώρας σε πολλούς αλαφροίσκιωτους πολίτες αναδεικνύει το τεράστιο μέγεθος της απελπισίας, της παραπλάνησης από τα ΜΜΕ και τα κόμματα εξουσίας. Η αλλά Σώρα αφοσίωση των πιστών «εις τον λόγον της ενότητας του πανάγαθου άρχοντος φωτός, με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις της ζεύξης του κράτιστου νου» και ορκιστούν «στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών, όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ»,αναδιεκνύει ότι η γελοιότητα κάθε άλλο παρά αποτελεί αποττρεπτικό στοιχείο στρατολόγισης πιστών. 
Το φαινόμενο Σταύρου Θεοδωράκη και κυρίως του Βασίλη Λεβέντη που απο γραφικός πιτσο - αποδέκτης, μεταβλήθηκε σε αρχηγό κόμματος, κεντρικό πρόσωπο "έγκυρων" τηλεοπτικών εκπομπών και συνομιλητής του Πρωθυπουργού, αποδεικνύει ότι η πολιτική σκοπιμότητα, η γραφικότητα και η γελοιότητα μπορεί να είναι αξιοποιήσιμα στοιχεία για το κατοχικό καθεστώς. Αν και κάπως τραβηγμένο, δεν αποκλείεται να δούμε τον Αρτέμη Σώρα  τον "άρχοντος φωτός, με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις της ζεύξης του κράτιστου νου", να εισέρχεται ως νέος αρχηγός κόμματος στη Βουλή, όταν το Ποτάμι και ο Λεβέντης εκτελέσουν τον σκοπό για τον οποίο συστάθηκαν και δεν πουλάνε πια. Οπλισμένο με νέους "άρχοντες του φωτός", το κατοχικό συστημικό καθεστώς, θα συνεχίσει να αγοράζει χρόνο για την καταστροφή και εξαϋλωση της χώρας. Αλλά και χωρίς την είσοδο στη Βουλή, ο εθνισωτήρας κύριος Σώρας είναι χρήσιμος για το καθεστώς, αφού με την παρουσία του αποπροσανατολίζει απελπισμένους πολιτες. Γιατί να τον ενοχλήσουν λοιπόν ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: