29 Σεπ 2016

Λοταρία για τα σπίτια και τα αυτοκίνητα που έχει κατασχέσει η Εφορία !


Σε κλήρωση σχεδιάζει να βγάλει το υπουργείο Οικονομικών τα σπίτια και τα αυτοκίνητα που έχει κατασχέσει η Εφορία προκειμένου να δοθούν ως δώρο σε όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα! Το σχέδιο για επέκταση του πλαστικού χρήματος προβλέπει ότι οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν για τις αγορές με πλαστικό χρήμα θα  συμμετέχουν σε αυτόματες ηλεκτρονικές κληρώσεις με έπαθλα «δωρεάν ψώνια», αυτοκίνητα και ακίνητα.Ειδικά για τους μισθωτούς και

τους συνταξιούχους που πραγματοποιούν αγορές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) θα προβλέπεται ετήσια έκπτωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ.


Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικής τραπεζικής στις συναλλαγές θα είναι τα εξής:

1) Η απαλλαγή του καταναλωτή που συναλλάσσεται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας από την υποχρέωση να πληρώσει τα αγαθά που αγόρασε! Κάθε μέρα σε 50 τυχερούς πελάτες καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες στις συναλλαγές τους θα δίδεται η δυνατότητα να αγοράσουν δωρεάν τα προϊόντα που επιθυμούν. Ολες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι πολίτες για τις αγορές που πραγματοποιούν μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών θα μετέχουν αυτόματα σε κλήρωση με έπαθλο τη μη πληρωμή των αγοραζόμενων αγαθών!

2) Κλήρωση πέντε αυτοκινήτων κάθε μήνα. Ολες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι καταναλωτές οι οποίοι πληρώνουν τις αγορές τους με πλαστικό χρήμα θα μετέχουν σε μηνιαίες κληρώσεις με έπαθλο πέντε αυτοκίνητα, τα οποία θα χαρίζει το Δημόσιο από το «στοκ» των κατασχεμένων.

3) Κλήρωση ενός ακινήτου κάθε χρόνο. Ολοι όσοι λαμβάνουν αποδείξεις για τις αγορές που πραγματοποιούν με κάρτες θα μετέχουν αυτόματα σε μια ετήσια κλήρωση με έπαθλο ένα ακίνητο.

4) Εκπτώσεις από 1.900 έως 2.100 ευρώ στον ετήσιο φόρο εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους που πραγματοποιούν δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

Σε πλήρη ταύτιση με την κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία

Σε πλήρη ταύτιση με το αντίστοιχο κυβερνητικό σχέδιο βρίσκεται η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, την οποία παρουσίασαν χθες ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων Χρήστος Σταϊκούρας, με στόχο την εξοικονόμηση 1,5 δισ. ευρώ σε βάθος διετίας.

Ειδικότερα, το σχέδιο της Ν.Δ. προβλέπει τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση των μηχανημάτων POS στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στο βάθος διετίας.

Υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση των επιχειρηματικών συναλλαγών σε βάθος τριετίας.

Μείωση του ανώτατου ορίου συναλλαγών με μετρητά από τα 1.500 ευρώ στα 500 ευρώ.

Σύνδεση της έκπτωσης φόρου με τις ηλεκτρονικές πληρωμές (ορισμένες δαπάνες έχουν διπλάσια αξία, αν αφορούν κλάδους όπου εντοπίζεται φοροδιαφυγή).

Ως κίνητρα θα προβλέπονται οι κληρώσεις και λοταρία για τις αποδείξεις που εκδίδονται, επιστροφές ποσοστών ΦΠΑ σε ορισμένες συναλλαγές, χρηματοδότηση του κόστους εγκατάστασης POS μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ, δημιουργία επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού μερικώς ακατάσχετου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: