9 Νοε 2016

Τύχη αγαθή για την Ελλάδα η ήττα της Χίλαρυ




Θεόδωρος Κατσανέβας

Η αναπάντεχη για τα συστημικά ΜΜΕ και τους αργυρώνητους δημοσκόπους, αλλά αναμενόμενη από εμάς, ήττα της Χίλαρη Κλίντον, της  εκλεκτής του διεθνούς κατεστημένου, είναι χωρίς αμφιβολία θετική για την Ελλάδα. Η Κλίντον είναι η απόλυτα διαπλεκόμενη πολιτικός με την Wall Street και τους τραπεζικούς
Γύπες τύπου Goldman Sachs, Σόρος,Πόλσον κλπ, που έχουν επιπέσει ως κόρακες πάνω στο ημιθανές σώμα της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αποκαλύφθηκε από τα Wikileaks, μεταξύ πολλών άλλων, χαρακτηριστικό της πολιτικής ανηθικότητας της Χίλαρυ είναι το απίθανο γεγονός ότι, την εποχή που ήταν Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, διοχέτευε μυστικές πληροφορίες στον γαμπρό της, τον άντρα της κόρης Τσέλσι, για να κερδοσκοπήσει σε βάρος της χώρας μας.

Για τον προεκλογικό της αγώνα, αρχικά ενάντια στον Μπερντ Σάντερς, στον εξαίρετο αυτό εσωκομματικό της αντίπαλο, και ύστερα απέναντι στον Τράμπ, συνέλεξε αμύθητα ποσά από τεράστια λόμπι συμφερόντων από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας μεταξύ των οποίων και ο Ερντογκάν και την Αμερικανοτουρκική Κοινότητα στις ΗΠΑ.Η Αμερικανοελληνική κοινότητα επισημαίνεται εδώ, όπως και πολλές άλλες μειονότητες με εξαίρεση τους Λατίνους, καθώς και τα μεσαία και φτωχότερα στρώματα της Αμερικάνικης κοινωνίας,  ψήφισαν κατά πλειοψηφία των Τράμπ

Εκτός από την Wall Street και τη στήριξη της  από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ στις ΗΠΑ και στο δυτικό κόσμο, βασικός της υποστηρικτής είναι η πολεμική βιομηχανία, η οποία έχει συμφέρον να διατηρείται η παγκόσμια ένταση, ο ψυχρός πόλεμος και οι περιφερειακές συγκρούσεις, με αυξήσεις εξοπλισμών που γονατίζουν ιδιαίτερα χώρες όπως η Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι, η Χίλαρη όπως και ο Ομπάμα, παρακολουθούν αδιάφορα την ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας ενάντια στη χώρα μας, προωθώντας έτσι ένα όργιο ανταγωνισμού εξοπλισμών.

Η Χίλαρυ Κλίντον ήταν η εμπνεύστρια της Αραβικής Άνοιξης που γέννησε το Ισλαμικό Κράτος και τα δεινά που επακολούθησαν. Ανέτρεψε τον Καντάφι στη Λιβύη, τον Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και προώθησε την επιχείρηση ανατροπής του Άσαντ στη Συρία. Έτσι, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου με την τρομοκρατία που πλήττει τη δύση και τη μαζική μετανάστευση εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών στη συντριπτική τους πλειοψηφία Μουσουλμάνων που κατακλύζουν τη χώρα μας και οδηγώντας στην αλλοίωση της εθνολογικής της σύνθεσης.

Η αγαπημένη της Wall Street, των πολυεθνικών, των πλουσίων, του κατεστημένου και των βολεμένων Χίλαρυ, είναι σημαιοφόρος της παγκοσμιοποίησης, της ισοπέδωσης των εθνών κρατών της αποεθνικοποίησης, ενώ λιάζει να αδιαφορεί αν δεν κλείνει το μάτι στην πιθανή Ισλαμοποίσηση της Υφηλίου, αποκαλώντας τις αντίθετες απόψεις ως ρατσιστικές. Το να προστατεύει δηλ. κανείς τη χώρα του από την εθνολογική της αλλοίωση, αποτελεί ρατσιστική αντίληψη ! Το αντίθετο ακριβώς πρεσβεύει ο Ντόναλντ Τράμπ, μια πραγματικότητα που αφορά κα’ εξοχήν την Ελλάδα.

Η πολιτική του δίδυμου Ομπάμα Χίλτον βρίσκεται πίσω από την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η οποία μας έχει οδηγήσει στα οικονομικά Τάρταρα. Η Ουάσιγκτον της τελευταίας περιόδου, συγκρούεται υπογείως με το Βερολίνο για την πρωτοκαθεδρία στο δυτικό κόσμο μέσα από τον πόλεμο νομισμάτων και τα πρόστιμα που επιβάλλουν σε εταιρείες ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού, οι μεν στους δε.

Παρ΄όλα αυτά,  η Αγκέλα Μέρκελ και ο Βόλφαγκ Σόϊμπλε, εκατό  φορές περισσότερο προτιμούν τη Χίλαρυ από τον Τράμπ, ο οποίος δε βλέπει με καλό μάτι τη Γερμανοποίηση της Ευρώπης όπως και την ευρωζώνη. Βασική του πρόθεση είναι να επιβάλλει φραγμούς στην ασυδοσία των πολυεθνικών που προωθούν το διεθνές εμπόριο χωρίς έλεγχο μέσω της επικείμενης συμφωνίας ΤΤΙP μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, ανάλογης αυτή με τον Καναδά που υπογράφηκε πρόσφατα.

Ο Ντόναλντ Τράμπ, με όποια ορατά ελαττώματα που μπορεί να του προσάψει κανείς, αν και υποτίθεται δεξιός Ρεπουμπλικάνος, ψηφίστηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία απά τα φτωχότερα στρώματα της Αμερικάνικης κοινωνίας. Εκφράζει την εργατική τάξη και τους αγρότες όπως έχει ο ίδιος δηλώσει, στα πλαίσια βέβαια του σύγχρονου καπιταλιστικούς συστήματος. Είναι ο εκπρόσωπος της βιομηχανικής και γεωργικής παραγωγής, της πραγματικής οικονομίας απέναντι στο κερδοσκοπικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο που τον πολέμησε ασύδοτα.

Συνδέεται με τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών, οι οποίες φυσικά δεν είναι «Οσίες Μαρίες». Αλλά όσον αφορά τη χώρα μας, αποτελούν σύμμαχό μας, με δεδομένη την εκπεφρασμένη πολιτική Τράμπ για αξιοποίηση των υπόγειων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου,Ισραήλ, γεγονός που θα απομονώσει την Τουρκία και θα την υποχρεώσει σε απραξία.

Ο νέος Πρόεδρος του Λευκού Οίκου έχει δηλώσει ότι, θα επιδιώξει να αναπτύξει καλές σχέσεις με τη Ρωσία του Πούτιν για τον οποίο έχει εκφραστεί με θερμά λόγια. Και πάνω απ’ όλα θα τερματίσει τη μεγάλη πληγή της Συρίας, εξοντώνοντας την τρομοκρατία του ISIS και παγώνοντας το μεγαλοϊδεατισμό της Τουρκίας του Ερντογκάν, τον οποίο πρόσβαλε επιδεικτικά, όταν σε πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Ουάσιγκτον, δε δέχτηκε να τον συναντήσει.

Αν και το θέμα δεν εξαντλείται εδώ, αφήνω για το τέλος τη σημαδιακή δήλωση του Τράμπ ότι, «η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ, ότι το χρέος της είναι δυσβάστακτο και πως οι ΗΠΑ μαζί με τη Γερμανία και την Ευρώπη οφείλουν να το αντιμετωπίσουν».

Ασφαλώς είναι νωρίς να κάνουμε περισσότερες υποθέσεις. Κατά την άποψή μας, με την έλευση του Τράμπα και τις πολιτικές εξελίξεις ντόμινο που αναμένεται να ακολουθήσουν σε Ιταλία,Γαλλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, το Grexit και η προοπτική γεωπολιτικής και οικονομικής ανάταξης της χώρας μας είναι περισσότερο πιθανή από ποτέ άλλοτε. Και γενικότερα, με την απαλλαγή της Υφηλίου από τη μάστιγα Κλίντον, ο κόσμος δε θα γίνει τέλειος βέβαια, αλλά θα γίνει ασφαλώς καλύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: