9 Νοε 2016

Άφωνη η Ελληνική κυβέρνηση και οι περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές υποτελείς ηγεσίες απο τη νίκη του Τράμπ

Το σοκ που έχει προκαλέσει η νίκη του Ντόναλντ Τράμπ, έχει αφήσει άφωνους τους περισσότερους ηγέτες και πολιτικούς της δύσης. Εξ΄όσον είναι γνωστό, μέχρι σήμερα το απόγευμα, δεν έχουν σταλεί ακόμα τα τυπικά έστω συγχαρητήρια που συνηθίζονται σε παρόμοιες περιπτώσεις με εξαίρεση  την Κινεζική ηγεσία, τον  Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Σάρλ
Μισέλ, τους Ζαν Πωλ Γιούγκερ και Ντόναλντ Τούσκ  της ΕΕ και πολιτικούς όπως η Μαρί Λεπέν, ο Νάϊτζελ Φάρατζ, ο Τζερεμυ Γκόρμπιν του Εργατικού κόμματος της Μ.Βρετανίας ο οποίος στο μήνυμά του, κάθε άλλο περιείχε θετικές εκφράσεις. Συγχαρητήρια έστειλε και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογκάν.


Η ελληνική κυβέρνηση με εξαίρεση ένα Twitter του Παναγιώτη Καμένου έχει παρέμεινε  άφωνη, σε πλήρη αμηχανία για το πως να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα στην ηγεσία του Λευκού Οίκου με την αποχώρηση από εκεί των προστατών και εντολοδόχων της ΣΥΡΙΖΑ της σχολής Μπαράκ Ομπάμα και Κλίντον. Μόλις αργά σήμερα Τετάρτη απόγευμα,ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε επιστολή στον Ντόναλντ Τραμπ και τον συνεχάρη για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας με τους οποίους συνδέονται διαχρονικά ελληνικός και ο αμερικανικός λαός, στη βάση κοινών αξιών δημοκρατίας, κράτους δικαίου και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την πρόθεση να εμβαθυνθεί η συνεργασία Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, προς όφελος των δύο λαών, της ειρήνης, και της περιφερειακής σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: