9 Νοε 2016

¨Έλληνες της Αμερικής :με την εκλογή του Τραμπ τα πράγματα θα είναι καλύτερα και για την Αμερική και για την Ελλάδα.



Από αριστερά οι Φίλιπ Κρίστοφερ, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δρ. Μιχάλης Κατεχάκης, Πέτρος Γαλάτουλας και Διονύσης Πυλαρινός. Φωτογραφία: «Ε. Κ.» / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗ
Η πολυπληθής ελληνική ομογένεια της Αμερικής σε ποσοστό άνω του 60% ψήφισε τον Ντόναλντ Τράμπ και με δεδομένη την παρουσία του Γιώργου Παπαδόπουλου στον
ιδιαίτερα στενό κύκλο του νέου Προέδρου, τα θέματα της Ελλάδας από τη νέα ηγεσία των ΗΠΑ, θα έχουν αν μη τι άλλο, ανοιχτή ακρόαση.  Το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, «Οι Ελληνοαμερικανοί Φίλοι του Τραμπ»  διοργάνωσαν στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, μια προεκλογική συγκέντρωση, με θέμα «Τι αλλαγές θα φέρει η προεδρία του Τραμπ στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κύπρο» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, σύμβουλο του κ. Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Ο κ. Διονύσης Πυλαρινός στην εναρκτήρια ομιλία του ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα περιόδευσε σε πέντε πολιτείες και προσπαθεί να εξηγήσει στον αμερικανικό λαό τι θα κάνει για την Αμερική.
Αναφερόμενος στην εκδήλωση, επεσήμανε ότι διοργανώθηκε από την επιτροπή «Οι Ελληνοαμερικανοί Φίλοι του Τραμπ» οι οποίοι όχι μόνο στηρίζουν την προεκλογική εκστρατεία του, αλλά αγωνίζονται για να αλλάξουν τα δεδομένα και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και να γίνει «κόκκινη ξανά». Στη συνέχεια, μίλησε για τη σταδιοδρομία του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου και τόνισε ότι «εργαζόμαστε για τη νίκη και την επόμενη ημέρα των εκλογών».O πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, αναφέρθηκε στον αγώνα της Ομογένειας για το Κυπριακό και έκανε μια σύντομη αναδρομή στα 42 χρόνια που μεσολάβησαν από την τουρκική εισβολή και στον ρόλο που έπαιξαν οι πρόεδροι από τον Κάρτερ που όταν κέρδισε χτύπησαν χαρμόσυνες οι καμπάνες στην Κύπρο μέχρι και τον Ομπάμα.
Για τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Παπαδόπουλος γνωρίζει καλά τα προβλήματα, ότι ο Τραμπ μπορεί να επιφέρει ριζική αλλαγή και ότι η Αμερική χρειάζεται έναν πρόεδρο ικανό να αλλάξει την εξωτερική πολιτική. «Για να απελευθερωθεί η Κύπρος χρειάζεται η συμμαχία των ΗΠΑ και της Ρωσίας», επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ.
Επίσης, υπογράμμισε ότι κόμμα των ομογενών είναι και πρέπει να είναι η Κύπρος, η Ελλάδα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ότι στηρίζουμε τους ομογενείς υποψηφίους ανεξαρτήτου κόμματος.


Από αριστερά οι Φίλιπ Κρίστοφερ, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δρ. Μιχάλης Κατεχάκης, Πέτρος Γαλάτουλας και Διονύσης Πυλαρινός. Φωτογραφία: "Ε. Κ." / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗ
Ο κ. Κρίστοφερ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με την Χίλαρι Κλίντον και τόνισε ότι «η Χίλαρι κατέχει το θέμα, αλλά δεν έχει την τόλμη να αλλάξει την εξωτερική πολιτική». «Με τον Τραμπ υπάρχει η ελπίδα της αλλαγής», κατέληξε ο κ. Κρίστοφερ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας διευκρίνισε ότι συμμετέχει ως πολίτης και όχι ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον προαναφερόμενο φορέα, ο οποίος ενοικίασε την αίθουσα.
Ο κ. Γαλάτουλας υποστήριξε ότι με την εκλογή του Τραμπ τα πράγματα θα είναι καλύτερα και για την Αμερική και για την Ελλάδα. «Με την Χίλαρι στην προεδρία πιθανόν να δούμε και κανέναν παγκόσμιο πόλεμο», υπογράμμισε ο κ. Γαλάτουλας τονίζοντας ότι του αρέσει η θέση του Τραμπ υπέρ της συνεργασίας με τον Πούτιν.


Από αριστερά οι Φίλιπ Κρίστοφερ, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δρ. Μιχάλης Κατεχάκης και Διονύσης Πυλαρινός. Φωτογραφία: "Ε. Κ." / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗ

«Η συνεργασία των ΗΠΑ με την Ρωσία είναι προς όφελος της Αμερικής και του κόσμου, διότι μπορεί να συμβάλουν στον τερματισμό των πολέμων και την αποκατάσταση της ειρήνης στην Μέση Ανατολή», επεσήμανε ο κ. Γαλάτουλας.
Ο Δρ. Μιχάλης Κατεχάκης, ο οποίος είναι καθηγητής επιχειρησιακής έρευνας στο Rutgers University και προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων Διοικητικής Επιστήμης, παρουσίασε τον Γιώργο Παπαδόπουλο και αναφέρθηκε στην πενταετή θητεία του ως επιστημονικού συνεργάτη του Hudson Institute στην Ουάσινγκτον.
Τόνισε ότι έχει ασχοληθεί σε βάθος με τα θέματα της Μέσης Ανατολής και εξήρε τον ρόλο του στην διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου με θέμα «Μετατοπίσεις δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο: η αναδυόμενη σχέση της Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ».


Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ και Δρ. Μιχάλης Κατεχάκης.

Παράλληλα τόνισε ότι αρχικά ήταν σύμβουλος του Μπεν Κάρσον και ότι μετά το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος εξέπληξε το ακροατήριο διότι αν και είναι αμερικανογεννημένος μίλησε στην ελληνική γλώσσα. Αναφερόμενος στην εκστρατεία του Τραμπ επεσήμανε ότι μετράει κάθε ψήφος και ότι είναι πολύ σημαντικό οι ομογενείς να γνωρίζουν τις θέσεις του Τραμπ και του εκλογικού του επιτελείου.
Αναφερόμενος στην Χίλαρι Κλίντον επεσήμανε ότι είναι στα πράγματα για τρεις δεκαετίες και διερωτήθηκε «τι έκανε για την Ελλάδα, για την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο;» »Η Χίλαρι είχε επισκεφθεί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είδατε κάποια αλλαγή, έκανε κάτι;», διερωτήθηκε. Ο Τραμπ επιδιώκει την αλλαγή όχι μόνο στο σύστημα, αλλά και στη εξωτερική πολιτική, επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.


Από αριστερά οι Δρ. Μιχάλης Κατεχάκης,, Γιώργος Παπαδόπουλος, Πέτρος Γαλάτουλας και Φίλιπ Κρίστοφερ., Φωτογραφία: "Ε. Κ." / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗ

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις επαφές του που είχε με τους υπουργούς της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου και τόνισε ότι έχουν καλυτερέψει οι σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο. Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ για την εξωτερική πολιτική επεσήμανε ότι συμπεριλαμβάνεται και η βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία.
Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην συνάντηση του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και τόνισε ότι μετά την συνάντηση δήλωσε ότι προτιμά τον Τραμπ. Αναφερόμενος στα εθνικά μας θέματα επεσήμανε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να ενημερωθεί ο Τραμπ για τα θέματά μας και τις προτεραιότητες της Ομογένειας.
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν την Αμερική, το ασφαλιστικό και το έλλειμμα, καθώς επίσης τη γενέτειρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με την οικονομική και προσφυγική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: