9 Νοε 2016

Η αναμενόμενη σύγκρουση Μέρκελ με Τράμπ έχει αρχίσει



  
Με μια πρωτοφανώς αγενή δήλωσή της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει αναφέρει για τον Ντόναλντ Τράμπ "Να σεβαστεί τη δημοκρατία, την ελευθερία, το σεβασμό του κράτους δικαίου, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, το
χρώμα του δέρματός τους, τη θρησκεία, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές απόψεις. Με βάση αυτές τις αξίες, προσφέρομαι να συνεργαστώ στενά με τον μελλοντικό Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ".

Ο ίδιος ο ο Τράμπ απαξιώσε να απαντήσει στην προκλητική αυτή δήλωση. Συνεργάτες μου όμως σήκωσαν το γάντι λέγοντας ότι : "Εχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για να τα λέμε και με την Μέρκελ, αλλά και με τις γερμανικες εταιρείες που παραβιάζουν την αμερικανική νομοθεσία"...
"Κι εμείς δεν πιστεύουμε την πολιτική της Μέρκελ για το προσφυγικό και θα σταθούμε απέναντί της". Η δεύτερη απάντηση ήρθε από τα χείλη της Kέλιαν Κόνγουει, διευθύντριας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ".

"Η Χίλαρι Κλίντον θέλει να μιμηθεί την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ για τους πρόσφυγες"  είχε δηλώσει πριν απο τις εκλογές ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτικες της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι "κατεστραμμένες". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: