Ζωή Γεωργαντά
Η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι υπάρχουν επαρκέστατες ενδείξεις για την ψευδή διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος και χρέους του 2009. Και οι Ελληνες πολίτες έχουν επίσης καταλάβει ότι ο κ. Γεωργίου και οι συγκατηγορούμενοί του δεν ήταν παρά πιόνια του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου και της ευρωπαϊκής ελίτ των Βρυξελλών που τη βόλευε να φορτώσει τα χρέη των γαλλογερμανικών τραπεζών της στους Ελληνες, με το πρόσχημα ότι οι επιβληθείσες από αυτούς εξοντωτικές πολιτικές της ύφεσης και της ανεργίας ήταν η προϋπόθεση για να αναπτυχθεί η χώρα μας στο πλαίσιο της ευρωζώνης.
Ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, κ. Ιωάννης Κούτρας, που χρεώθηκε τη δικογραφία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. μαζί με το πρόσφατο Βούλευμα του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου με αριθμό 1331/1-8-2016 κατέθεσε στις 8/11/2016 την αθωωτική για τον Ανδρέα Γεωργίου πρότασή του προς το νέο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών το οποίο όμως είναι αυτό που θα αποφασίσει για την εις βάρος του Δημοσίου κακουργηματική πράξη του Α. Γεωργίου που συνίσταται στην ψευδή διόγκωση του ελλείμματος του έτους 2009.
Θα θυμίσουμε ότι για την ίδια υπόθεση ο ίδιος εισαγγελέας με την τότε (2014) πρότασή του είχε ευθυγραμμιστεί με τις εκδοθείσες τυπικές κλήσεις της πειθαρχικώς τιμωρηθείσας ανακρίτριας Πεδιαδίτη. Οι τυπικές κλήσεις σημαίνουν ότι η εν λόγω ανακρίτρια έκρινε ότι η υπόθεση της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου ελλείμματος και το επακόλουθο δέσιμο της χώρας μας στο ανελέητο άρμα των ατέλειωτων Μνημονίων δεν ήταν σημαντικά γεγονότα ώστε να καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο Γεωργίου, καθώς και τους δύο συγκατηγορούμενούς του υπαλλήλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ., τους κ. Ξενάκη και Μολφέτα.
Θυμίζουμε ότι την πρόταση εκείνη του κ. Ι. Κούτρα δεν δέχτηκε το Συμβούλιο Εφετών το οποίο διέταξε περαιτέρω κύρια ανάκριση και λήψη απολογίας του κ. Γεωργίου και των άλλων δύο. Επίσης, ο εν λόγω κ. εισαγγελέας δεν είδε ούτε την παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση ως έγκλημα που έπρεπε να τιμωρηθεί, ενώ το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με το υπ’ αριθμόν 1149/2015 Βούλευμά του παρέπεμψε τον κ. Γεωργίου και αυτός δικάζεται στις 6 Δεκεμβρίου 2016 για το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
Παρ’ όλα αυτά, και μετά το Αναιρετικό Βούλευμα 1331/1-8-2016 του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ο ίδιος αντιεισαγγελέας Εφετών υπέβαλε την από 8/11/2016 πρότασή του με την οποία φρονεί ότι δεν υφίστανται περιστατικά που να στοιχειοθετούν το έγκλημα της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας του εγκλήματος και επίσης φρονεί ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή του Γεωργίου στο Δικαστικό Ακροατήριο.
Σημειώνω ότι το Συμβούλιο Εφετών που θα ασχοληθεί με την πρόταση του κ. Ι. Κούτρα δεν είναι υποχρεωμένο να την υιοθετήσει καθόσον είναι άλλη ανεξάρτητη δικαστική Αρχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου