25 Νοε 2016

«Σφυροκόπημα» στον Ρέντσι από την αντιπολίτευση!

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την επάνοδο του Ματέο Ρέντσι (φωτό) στη ρητορική περί αποχώρησής του από την πρωθυπουργία σε περίπτωση που οι Ιταλοί απορρίψουν τη συνταγματική μεταρρύθμιση στο προγραμματισμένο για τις 4 Δεκεμβρίου δημοψήφισμα, και η ισχυρή αντιπολιτευτική δύναμη του Κινήματος των Πέντε Αστέρων πιέζει από τώρα να υλοποιήσει τη δέσμευσή του και ενεργοποιεί τη δική του προεκλογική ρητορική.

«Αν κερδίσει το "όχι", η κυβέρνηση του Ρέντσι δεν θα υπάρχει πλέον. Θα πούμε στον Πρόεδρο (της Δημοκρατίας) ότι θέλουμε εκλογές το ταχύτερο δυνατόν» δήλωσε το στέλεχος του κινήματος Λουίτζι ντι Μάιο.

Ακόμα εντονότεροι ήταν, όμως, οι τόνοι του επικεφαλής του κινήματος Μπέπε Γκρίλο, που χαρακτήρισε τον Ρέντσι «τραυματισμένο χοίρο» που φοβάται το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου και επιτίθεται πλέον σε όποιον βλέπει. «Βρισκόμαστε πέρα από τη δικτατορία. Εχουμε μπροστά μας έναν κατά συρροή δολοφόνο του μέλλοντος» είπε ο Γκρίλο, που κατά τους αναλυτές στοχεύει στην ψήφο της νεολαίας και των πολιτών που θέλουν να εκφράσουν διαμαρτυρία απέναντι στην κυβέρνηση για να προσελκύσει ψήφους στην καταψήφιση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να πέσει ο Ρέντσι. Κατηγόρησε δε τον Ιταλό πρωθυπουργό ότι «πλέον δεν έχει επιχειρήματα, περιορίζεται στις προσβολές και στα συστηματικά ψεύδη. Η αλήθεια είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει».


Δεν υπάρχουν σχόλια: