12 Δεκ 2016

Τελειώνει η "Αραβική άνοιξη" στη Συρία. Tο Χαλέπι στα χέρια του Άσαντ


Ο πόλεμος που ξεκίνhσαν οι Μπους-Κλίντον-Ομπάμα με την εγκληματική "Αραβική 'Ανοιξη" βρίσκεται στο τέλος του. Το Ισλαμικό Κράτος αποσύρθηκε από άλλες έξι σημαντικές συνοικίες του Χαλεπίου έναντι της προέλασης του στρατού και διατηρεί τον έλεγχο μόνο σε έναν μικρό θύλακα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


"Υπάρχει μια πλήρης κατάρρευση των ανταρτών, η μάχη του Χαλεπίου φθάνει στο τέλος", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο οποίος διευκρίνισε πως οι αντάρτες έχουν αποσυρθεί από τη συνοικία Μπουστάνε αλ-Κασρ, μία από τις πιο οχυρωμένες, καθώς και από τη Φερντούς και την Καλασέ.

"Είναι πλέον ζήτημα χρόνου" το Χαλέπι να τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, είπε.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, υπό τον έλεγχο των ανταρτών παραμένουν μόνο δύο σημαντικές συνοικίες, η Σουκάρι και η αλ-Μασάντ μαζί με μια χούφτα μικρών συνοικιών.

Στην αλ-Μασάντ μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι εκτοπισμένοι που διέφυγαν από τις περιοχές που έπεσαν στα χέρια του στρατού, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, κοιμούνται στα πεζοδρόμια ή σε στεγασμένους πάγκους μικρών μαγαζιών.

Στις συνοικίες από τις οποίες αποσύρθηκαν οι αντάρτες "υπάρχουν πτώματα στους δρόμους", δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.Η υποχώρηση των ανταρτών από τις συνοικίες αυτές σημειώνεται λίγες ώρες μετά την πτώση των συνοικιών Σέιχ Σαΐντ και Σαλχίν στη διάρκεια του πρωινού.

Η ανακατάληψη του Χαλεπίου, που είναι διαιρεμένο από το 2012, δίνει στο καθεστώς τη μεγαλύτερη νίκη του απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος.Ο εφιάλτης του πολέμου και του ISIS τελειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: