3 Δεκ 2016

Οι εξελίξεις στη Γαλλία ανατρέπουν περαιτέρω την πολιτική έντασης με τη Ρωσία.



Η συντριπτική πρωτογενή εκλογική νίκη του Φρανσουά Φιγιόν ως προεδρικού υποψήφιου για τους Ρεπουμπλικάνους (Les Républicains) της Γαλλίας στην  πρωτοβάθμια εκλογή της Κυριακής  28 Νοεμβρίου, είναι μια επιπλέον ανατροπή της πολιτικής έντασης με τη Ρωσία που ακολουθούσαν οι Ομπάμα-Κλίντον. Όπως στην περίπτωη της Χίλαρι Κλίντον, ο κύριος  αντίπαλος του Φιγιό,ν ο Αλεν  Ζιπέ, έκανε

εκστρατεία  εναντίον της Ρωσίας, ενώ Φιγιόν εκστρατεία για να συνεργαστεί με τη Ρωσία για να νικήσουν  τους τρομοκράτες στη Συρία, για τον τερματισμό των αντι-ρωσικών κυρώσεων  και να επεκτείνουν την οικονομική συνεργασία, κερδίζοντας σχεδόν τα δύο τρίτα των κεντροδεξιών   ψήφων  .

Η Χίλαρι Κλίντον, η  οποία  έτρεξε την καμπάνια της ως συνέχιση της κραυγής του πολέμου  του Ομπάμα εναντίον της Ρωσίας,  τώρα μανιωδώς προσπαθεί να επιρίψει ευθύνες για την ήττα της στο Πούτιν! Η τρέλα του ισχυρισμού ότι ο Πούτιν τροφοδοτεί χρησιμοποιώντας  "ψεύτικες  ειδήσεις »  και κάνοντας  χακινγκ  στους υπολογιστές  για να κλέψει τις εκλογές των ΗΠΑ, είναι τώρα πρωτοσέλιδα στις ΗΠΑ, δεν λέει τίποτα για τον Πούτιν, αλλά τα πάντα για την κατάσταση της ψυχικής βλάβης από την παράταξη της έντασης στις Ηνωμένες Πολιτείες,τόσο του Ρεπουμπλικανικού όσο και του Δημοκρατικού κόμματος , οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους πίσω Χίλαρι και νικήθηκαν από το εκλογικό σώμα, ιδιαίτερα στον αγροτικό και στο αστικό εργατικό δυναμικό.

Στην πραγματικότητα, ο Πούτιν συνέβαλε στην ήττα της παράταξης της έντασης επιλεγόμενο και το κόμμα του  πολέμου  των Ομπάμα-Χίλαρυ, αλλά όχι κρυφά ή συγκαλυμμένα. Με συνέπεια  ζήτησε από της ΗΠΑ να σταματήσουν να επιδοτούν τρομοκράτες υπό το πρόσχημα του οπλισμού  της «μέτριας  αντιπολίτευσης » στη Συρία για να ανατρέψουν τη νόμιμη κυβέρνηση, ζητώντας τη συνεργασία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, και βοηθώντας έτσι να εκθέσει τον Ομπάμα και την  Χίλαρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: