18 Νοε 2013

Προς τους «ξερόλες»-συνωμοσιολόγους που απαξιώνουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σ αυτούς που παριστάνουν τους «ξερόλες» εκ του ασφαλούς, που μας υποδεικνύουν μάλιστα με καταγέλαστη αφέλεια και υπεροψία,  να διαβάσουμε βιβλία, όπως την ατεκμηρίωτη έκθεση γεγονότων από τον Αθ. Στριγγά, λες και τα βιβλία δεν αποτελούν  –εν πολλοίς- προπαγάνδα της άποψης του κάθε συγγραφέα,  έχουμε να πούμε, ότι δεν είμαστε χθεσινοί και παραβιάζουν  ανοιχτές θύρες.              Όμως κι  εμείς έχουμε βάσιμη προσωπική  άποψη για τις αιτίες και την  εξέλιξη  των γεγονότων  του Πολυτεχνείου και τα όσα διαμείφθηκαν. Ανεξάρτητα όμως του αληθούς προβληματισμού ως προς τη χρονική σειρά δημιουργίας της κότας και  του αυγού είναι αναμφισβήτητο:
                Ακόμα και αν δεχθούμε τη συνωμοσιολογία, ότι την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενίσχυσαν με «αθόρυβες» συνεννοήσεις και ήταν έργο των μυστικών υπηρεσιών, της Mossad, του Moshe Dayan, της CIA, της Λέσχης Bildenberg σε αγαστή συνεργασία με τους δήθεν λαϊκούς «Φύρερς» Δαμανάκη, Λαλιώτη, Τζουμάκα, Ιωαννίδη, Πεσμαζόγλου  κ.ά…. γεγονός είναι, ότι «άναψαν» για καλά τα αίματα, με συνέπεια να φέρουν  καταλυτικές Αανατροπές:
             Να  αναπτερωθεί το ηθικό του ελληνικού λαού, να  διεθνοποιηθεί, το πολιτικό καθεστώς στην Ελλάδα, να  συσπειρωθεί η Ομογένεια, να αναπτυχθεί  λαϊκό κίνημα ανατροπής... με κατάληξη ευτυχή, να αποδυναμωθεί η Χούντα και δραματική διχοτομηθεί η Κύπρος . Οπωσδήποτε, θα πρέπει να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου, για να αποκαλυφθούν  οι προδότες και άλλες συναφείς στρεβλώσεις. Όμως η τραγωδία της Κύπρου είναι ανεξάρτητη υπόθεση από ο Πολυτεχνείο. 
            Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου1973, με κατάληψη τουΜετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνώναπό φοιτητές και σπουδαστές που κλιμακώθηκε σχεδόν σε αντιχουντική επανάσταση και έληξε με αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο άρματος μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου και την επαναφορά σε ισχύ του σχετικού στρατιωτικού νόμου που απαγόρευε συγκεντρώσεις και την κυκλοφορία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 
           Τα συνθήματα που βροντοφώναξε ο λαός τον Νοέμβρη του 1973, έγιναν ζωγραφιές στους τοίχους: «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «Απόψε πεθαίνει ο φασισμός», «Εργάτες, αγρότες και φοιτητές», «Έξω οι Αμερικάνοι», «Έξω από το ΝΑΤΟ», «Λαέ πεινάς γιατί δεν πολεμάς», «Λαέ πολέμα σου πίνουνε το αίμα», «Κάτω ο Παπαδόπουλος», «Κάτω η Χούντα», «Η Χούντα στο απόσπασμα», «Απόψε θα γίνει Ταϊλάνδη», «Λαέ, λαέ ή τώρα ή ποτέ», «Θάνατος στον τύραννο», «Θάνατος στο φασισμό», «Ουε! Γραμματείς, Φαρισαίοι, Υποκριταί», «Οι φοιτητές δεν βολεύονται, βουλεύονται»,... 95 υπολογίζονται συνολικά τα συνθήματα που βρέθηκαν γραμμένα στους χώρους του Πολυτεχνείου. 
            Με αυτά τα συνθήματα οδηγήθηκε ο λαός στην εξέγερση του Νοέμβρη, με στόχο καλύτερες συνθήκες ζωής. Συνθήματα με πολιτικό περιεχόμενο και στόχους, για ανατροπή του φασιστικού καθεστώτος, για απεξάρτηση της χώρας από ξένους ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς και πολιτικούς οργανισμούς, για εθνική ανεξαρτησία, για δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, για το δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση. Αυτά ήταν τα οράματα της νεολαίας του Νοέμβρη 1973. 
              Στατιστικά στοιχεία:
56 ΩΡΕΣ διήρκεσε η κατάληψη του Πολυτεχνείου που τερματίστηκε με τη φονική εισβολή του τανκ, της αστυνομίας κλπ.
200.000 ΠΟΛΙΤΕΣ τουλάχιστον συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
50 ΩΡΕΣ και πάνω εξέπεμψε το ελεύθερο ραδιόφωνο του Πολυτεχνείου. 
           Όσον αφορά τους νεκρούς του Πολυτεχνείου
Η πρώτη επίσημη καταγραφή τον Οκτώβριο του 1974, από τον εισαγγελέα Δημήτρη Τσεβά, εντόπισε 18 επίσημους ή πλήρως βεβαιωθέντες νεκρούς και 16 άγνωστους "βασίμως προκύπτοντες", σύνολο 34. Ένα χρόνο αργότερα ο αντιεισαγγελέας εφετών Ιωάννης Ζαγκίνης έκανε λόγο για 23 νεκρούς, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης που ακολούθησε προστέθηκε ακόμη ένας, σύνολο 24. Οι πρώτες (δημοσιογραφικές) προσπάθειες για την καταγραφή των γεγονότων μιλούσαν για 59 νεκρούς ή και 79 θύματα, με βάση τον κατάλογο Γεωργούλα. Σύμφωνα με έρευνα του διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λεωνίδα Καλλιβρετάκη το 2003, ο αριθμός των επωνύμων νεκρών ανέρχεται σε 23, ενώ αυτός των νεκρών αγνώστων στοιχείων σε έξι (6), σύνολο 29. Ο Χρήστος Λάζος υποστηρίζει ότι οι νεκροί είναι 83 και ίσως περισσότεροι Κατά τη δίκη των υπευθύνων της χούντας υπήρξαν μαρτυρίες για το θάνατο δεκάδων πολιτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Δηλαδή υπήρξαν οπωσδήποτε κατά σειρά 24, ή 29, ή 34 ή 59 ή 79 ή  83 ίσως και περισσότεροι νεκροί.
             . Ανάμεσά στους νεκρούς ήταν ο 19χρονος Μιχάλης Μυρογιάννης, ο μαθητής λυκείου Διομήδης Κομνηνός και ένα πεντάχρονο αγόρι που εγκλωβίστηκε σε ανταλλαγή πυρών στου Ζωγράφου. Τραγικό θύμα του Πολυτεχνείου υπήρξε επίσης ο πατέρας της γνωστής μας αντιστασιακής κ.  Όλγας Γεριτσίδου, που χρόνια τώρα προσπαθεί να δικαιώσει τον πατέρα της και να ανακαλύψει τους δολοφόνους του.   
Χιλιάδες επίσης σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν οι τραυματίες πολίτες και φοιτητές. 
             Όσον αφορά την εξεγερσιακή ΙΔΕΑ, το ΟΡΑΜΑ και το ΜΗΝΥΜΑ του Πολυτεχνείου:
 Θα ήταν κανείς εχέφρων σήμερα αντίθετος, αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο με τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1973, χωρίς βέβαια τις βαριές ανθρώπινες απώλειες;;; Είναι καλύτερα τώρα, που ο κόσμος είναι κλεισμένος στα τσιμεντένια κλουβιά του και αργοπεθαίνει μαραζωμένος;;; Είναι προτιμότερη αυτή η "άκρα του τάφου" σιωπή;;; Όταν ολόκληρος ο ελληνικός λαός καταδυναστεύεται και τυραννιέται από μια ιδιοτελή και αυταρχική ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ! Που τα κάθε λογής λαμόγια (τραπεζικά, επιχειρηματικά, πολιτικά, στρατιωτικά, γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά κ.ά.) έχουν εξαπολύσει μια βάρβαρη ισοπεδωτική επιδρομή πάνω στο κορμί της χώρας και όλους τους Έλληνες! Γιατί τα λαμόγια, οι προδότες και οι δωσίλογοι δεν είναι Έλληνες, αλλά δίποδα ανθρωποειδή και ξετσίπωτες πόρνες! Αισθάνεται κανείς  πολίτης μέλος της ελληνικής κοινωνίας  ευτυχής τώρα, που ο λαός είναι σαν να μην υπάρχει, σοκαρισμένος, αηδιασμένος και έντονα προβληματισμένος;;; Όταν του κατακλέβουν τη χώρα του, το βιος του και του εξανδραποδίζουν την οικογένειά του;;; Αν λοιπόν κανείς βρίσκει αυτή την κατάσταση της απραξίας παράλληλα με αυτή τη λεηλασία σε βάρος του ελληνικού έθνους, της περιουσίας του, των θεσμών του και της ελευθερίας του προτιμότερη, τότε είναι είτε ολιγάρχης, είτε ιμπεριαλιστής, είτε ναζιστής, είτε λαμόγιο, είτε ανθέλληνας, είτε άσχετος, είτε βλάξ, είτε συνδυασμός αυτών!
         Τέλος τα επιχειρήματα στιγματισμού ολόκληρης της γενιάς του Πολυτεχνείου, επειδή πολλοί πρωταγωνιστές του αλλαξοπίστησαν και αλλοτριώθηκαν από το «σύστημα» είναι ανεδαφικό. Το ίδιο συνέβη και στη γαλλική, την ελληνική, τη ρώσικη και το ίδιο συμβαίνει πάντα σε όλες τις επαναστάσεις, επειδή η πλειοψηφία κατά φυσικό τρόπο αποστασιοποιείται μετά και η κάθε νομενκλατούρα νέμεται προς ίδιον όφελος τη νέα εξουσία. Αυτό δεν σημαίνει, όπως ισχυρίζονται τα λαμόγια, οι κατακτητές, τα συστημικά μμε, τα παπαγαλάκια τους, οι κηφήνες του σύγχρονου καναπέ και οι βλάκες, ότι πρέπει να καταργηθούν οι εξεγέρσεις!
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΛΗΣΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ΄ ΡΑΙΧ.
Αθανάσιος Καρανάσιος, 17/11/2013 
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/pros-toys-xeroles-synomosiologoys-poy-apaxionoyn-tin-exegersi-toy-polytehneioy#sthash.CYi19OK0.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: