5 Απρ 2015

Έξι στους δέκα Έλληνες βλέπουν επιστροφή στη δραχμή


'Εξι στους δέκα Έλληνες πολίτες βλέπουν έξοδο της χώρας μας απο την ευρωζώνη με επιστροφή στη δραχμή και στάση πληρωμών, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»  από την εταιρία Metrisi που διενεργήθηκε μετάξύ 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου. Επιπλέον, σε ποσοστό 65% πιστεύουν  πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν επιθυμούν το Grexit. Σημειώνεται αυτά ευρύματα παρουσιάζονται με ιδιαίτερα περιπλεγμένο τρόπο απο τη συγκεκριμένη εφημερίδα, η οποία με την αρθογραφία της υπερασπίζεται έντονα την ευρωζώνη. Τα ευρύματα αυτά αποσιωπήθηκαν φυσικά σχεδόν από όλα τα ΜΜΕ ή πέρασαν στα "ψιλά".

Από την ίδια έρευνα διαπιστώνετια ότι, σήμερα οι Έλληνες επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 35,2%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,6% των προτιμήσεων. Η διαφορά μεταξύ των κομμάτων ανέρχεται στις 12,6 ποσοστιαίες μονάδες. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, με ποσοστό 5,4%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3%, και συγκεκριμένα 2,9%.Η αδιευκρίνιστη ψήφος και η απάντηση «άλλο», συγκεντρώνουν ποσοστά 12,7% και 4,9% αντίστοιχα.
Τέλος, στην ερώτηση για το αν συμφωνούν με την ασκούμενη πολιτική στη διαπραγμάτευση, οι Έλληνες σε ποσοστό 46,8% απαντούν πως ναι, συμφωνούν, αν και διαφωνούν με το ενδεχόμενο «σκλήρυνσης» της ελληνικής τακτικής, ενώ διαφωνούν και με το ενδεχόμενο εκλογών στο άμεσο μέλλον και εφόσον η διαπραγμάτευση αποτύχει, σε ποσοστό 57,4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: