14 Ιουλ 2016

Ο «Κατρουγαλισμός» του Νίκου Κοτζιά με τη Siemens και όχι μόνο



Πέτρος Καράκης

Δεν έχουν το Θεό τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι. «Κατρουγκαλίζει» τώρα και ο Νίκος Κοτζιάς που αν και σοβαροφανής και μακριά από τα Μνημόνια λόγω θέσης, δεν είναι λίγα εκείνα που δείχνουν την οσφυοκαμψία του στις επιταγές της δύσης. Το Υπουργείο Εξωτερικών του οποίου προΐσταται, καθυστέρησε τις επίσημες μεταφράσεις των φακέλων για τις κομπίνες της Siemens στην Ελλάδα και ευθύνεται για την αναβολή της σχετικής δίκης. Αλλά ο κ. Υπουργός αντί να ντυθεί την πρέπουσα ένοχη
σιωπή, άστραψε και βρόντηξε με ιερή αγανάκτηση αναφωνώντας ότι, «κάποιοι είχαν στήσει την υπόθεση για να μην εκδικαστεί και ταυτόχρονα να μην χρεωθούν την δική τους επιλογή».

Ο κ. Κοτζιάς κατήγγειλε δηλ. ότι, υπήρχε μεθόδευση για να μην ολοκληρωθεί η δίκη μέσω της καθυστέρησης μετάφρασης του υπομνήματος. Η ακριβής δήλωση του ΥΠΕΞ στο Real.gr:έχει ως εξής :«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Τα αποδεικτικά στοιχεία αποδεικνύουν την αλήθεια. Κάποιοι είχαν στήσει την υπόθεση να μην εκδικαστεί και ταυτόχρονα να μην χρεωθούν την δική τους επιλογή».

Υπενθυμίζουμε ότι, ο κ.Κοτζιάς, κατήγγειλε στελέχη του Υπουργείου του, όταν σε περσινή ψηφοφορία στον ΟΗΕ σχετικά με τη δυνατότητα των χωρών να διαχειρίζονται οι ίδιες τα χρέη τους, η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία, υπακούοντας πειθήνια στις εντολές των αφεντικών της δύσης και τασσόμενη κατά των συμφερόντων της ! Πρόκειται για ένα πρωτότυπο είδος καταγγελίας που μεταφέρει τις ευθύνες σε χαμηλότερα ιεραρχικά επίπεδα όπου και χάνονται, χωρίς συνέπειες για κανένα. «Δε φταίω εγώ, οι μοχθηροί ξενοκίνητοι υπάλληλοι το έκαναν εν αγνοία μου» !


Εμείς αν και κατάπληκτοι από όλα αυτά, από την απόλυτη αντίφαση λόγων και έργων, συμφωνούμε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Είναι γεγονός ότι, το ψέμα και η στρεψοδικία, τα βασικά χαρακτηριστικά δηλ. του Κατρουγκαλισμού, έχουν αναγορευτεί σε επιστήμη από τον κ. Κοτζιά και τους περισσότερους συναδέλφους του της ΠΦΑ. Όσο για τα κοντά ποδάρια, έ αυτό, προφανώς ταιριάζει περισσότερο στο μέλλον της ΠΦΑ στην πολιτική μας ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: