8 Σεπ 2016

Συνεχίζεται η σφοδρή κριτική στη Μέρκελ: «Εφτασε στο απόγειο της»

«Να μας αδειάσει τη γωνιά», «οι μέρες της είναι μετρημένες». Δύο 24ωρα μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα των εκλογών στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, η Ανγκελα Μέρκελ συνεχίζει να δέχεται τα πυρά της έντονης κριτικής τόσο από τους πολιτικούς συντρόφους της όσο βέβαια και από τους ιδεολογικούς αντιπάλους της.

«Η Ανγκελα Μέρκελ έφτασε στο απόγειό της»
δήλωνε χαρακτηριστικά στη διαδικτυακή έκδοση του «Spiegel» ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ραλφ Στέγκνερ, υπονοώντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι μέρες της kαγκελαρίου στην εξουσία είναι μετρημένες. Μάλιστα, ο Στέγκνερ δεν απέκλεισε -μετά το ηχηρό εκλογικό «χαστούκι» της περασμένης Κυριακής- η Μέρκελ «να υποχρεωθεί πια» να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά της για την Καγκελαρία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του 2017, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για ακόμη έναν πιο σκληρό πολιτικό της γερμανικής Δεξιάς, τον Χορστ Ζεεχόφερ, πρόεδρο της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), ο οποίος επίσης δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί με τις δηλώσεις του στην καγκελάριο, καλώντας τη να τους... αδειάσει τη γωνιά.

O Ζεεχόφερ, πέρα από τα προφανή οφέλη που φαίνεται ότι θα αποκομίσει αν η Μέρκελ βγει -πολιτικά- από τη μέση, διαπιστώνει ότι με τις επιλογές της η καγκελάριος διέπραξε το ολέθριο σφάλμα να επιτρέψει να αναδυθεί στα δεξιά πλευρά, της παραδοσιακής γερμανικής Δεξιάς, ένα κόμμα λαϊκίστικο όπως το Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Πηγή: goo.gl/Z0DNmb

Δεν υπάρχουν σχόλια: