13 Νοε 2016

Στροφή στο θέμα του Obamacare από τον Τράμπ



Σε συνέντευξή του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην «ακουμπήσει» διατάξεις του «Obamacare», του νόμου του Μπαράκ Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη.
Ο Τραμπ είχε επανειλημμένα ξεκαθαρίσει κατά την προεκλογική περίοδο ότι θα καταργήσει τον νόμο του 2010, ωστόσο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Wall Street Journal, δήλωσε πως είναι ανοικτός σε μια συμβιβαστική
λύση.Μάλιστα, τόνισε πως ενδιαφέρεται να διατηρήσει κάποιες διατάξεις του «Obamacare» και πρόσθεσε ότι η διάρκειας 90 λεπτών συνάντησή του με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο τον έκανε να αλλάξει την στάση του. «Του είπα ότι θα εξετάσω τις εισηγήσεις του και ως ένδειξη σεβασμού, σκοπεύω να το κάνω», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Κατάργηση και αντικατάσταση» είναι το σύνθημα των Ρεπουμπλικάνων για τον νόμο για την υγειονομική περίθαλψη του Μπαράκ Ομπάμα τα τελευταία έξι χρόνια. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήριζε τον «Obamacare» καταστροφή κατά την προεκλογική του εκστρατεία και είχε υποσχεθεί ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα φτιάξει έναν πολύ καλύτερο νόμο.



Στο «στόχαστρο» ο νόμος Dodd-Frank


Ο κ. Τραμπ δήλωσε επίσης ότι θέλει να επικεντρωθεί στον νόμο Dodd-Frank, τον οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο βάρος στις τράπεζες». «Πρέπει να τον ξεφορτωθούμε ή να τον μικρύνουμε... Οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν. Έχει καταστήσει τη χώρα μας μη ανταγωνιστική. Έχει επιβραδύνει την ανάπτυξη».

Κατά τον ίδιο, ο κόσμος που έχει χρήμα δεν έχει επηρεαστεί από την αυξημένη ρύθμιση του χρηματοοικονομικού κλάδου. «Εγώ μπορώ να δανειστώ χρήματα», είπε. «Ο κόσμος που είναι πραγματικά καλός, αλλά χρειάζεται χρήμα για να ανοίξει ή να επεκτείνει μια επιχείρηση, δεν μπορεί να δανειστεί χρήματα από τις τράπεζες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: